St. Enders Tour -
Første søndag i august

Den første søndag i august gennemføres på faste grusveje og stier den 14 km lange mountainbiketur i et afvekslende og smukt terræn i den nordvestlige del af Nationalpark Vadehavet, og i den sydlige del af Naturpark Vesterhavet, hvor kun de færreste kommer og får del i denne varierede natur, der er rig på både dyr, insekter, fugle, padder og mange arter af vilde planter, der igennem århundreder, har tilpasset sig den barske natur med mange unikke oplevelser.


Fra St. Enders Kapel følges den stiplede rute mod højre.

St. Enders Tour starter kl. 9 fra St. Enders Kapel og følger derfra Øster Digevej langs nordkanten af Nationalpark Vadehavet til det i 1634-orkanen bortskyllede fiskerleje ”Sønderside” med infotavle i sydkanten af Ho Klitplantage, herfra følges skovstien til den store unikke vandreklit Jens Jessen Sande, fra hvis top der er en særdeles enestående og overdådig udsigt. – Efter et kort rast ved Ho Kirke (wc) kl. ca. 10 følges Fjordvej til Ho Havn, og derfra retur forbi Ho Kirke og via Juulsvej til Nørreballevej der følges over Toldervej, Almosetoften til mindestenen ved Gl. Oxby Kro, hvor der parkeres under en kort rast med mulighed for på den modsatte side af Blåvandvej, at se den fredede kirketomt efter Gl. Oxby Kirke. – Derfra af cykelstien langs Blåvandvej til sidevejen Husbjergvej, der følges gennem Oksby Klitplantage til vandreklitten Husbjerg med mulighed for, at bestige denne inden der fortsættes mod syd, hvor Blåvandvej krydses og ruten fortsætter via Sandtoftevej og Øster Hedevej til mål ved St. Enders Kapel kl. ca. 12.


Deltagelse i St. Enders Tour er uden tilmelding og administrationsgebyr á 50 kr. pr. voksen, mens børn under 18 år deltager gratis.

Grundet manglende hjælp til, at afmærke cykelruten mellem St. Enders Kapel og Skallingvej i Ho er afviklingen af denne tur midlertidig indstillet idet, at mine fysiske handicaps er medvirken hertil.Supplerende oplysninger ved:
Gert Ravn
75 27 19 15
gert-ravn@mail.dk – www.vardesyssel.dk